Het weerwoord van de Powervrouw: waarom we hier nu meteen mee moeten kappen.

Koffiepraatjes - Het weerwoord van de powervrouw

Het weerwoord van de Powervrouw: waarom we hier nu meteen mee moeten kappen.

Het weerwoord van de Powervrouw: waarom we hier nu meteen mee moeten kappen. 5760 3840 Denise

Hi allemaal. Mijn naam is Denise, ik ben 25 jaar oud en een vrouw. Mijn lichaamsbouw is gemiddeld, mijn fantasie is nogal groot en ik eet graag pasta. Ik werk als freelance tekstschrijver en copywriter, ben zelfstandige en tegelijk volg ik weleens een cursus. Daarbij moet ook nog het huishouden worden gedaan, we hebben het er maar druk mee. Gelukkig heb ik een heel leuk leventje, ik ben gelukkig en heb een stik-lieve vriend waar ik dit allemaal mee kan delen. Ik heb het punt bereikt, vanaf nu ben ik een echte Powervrouw.

De eretitel

Als ik het woord hoor krijg ik al uitslag. Iedere vrouw die iets heeft bereikt in haar leven, en zichzelf ziet als een girlboss (nog zo een), gebruikt de term Powervrouw maar al te graag. Ze benadrukken daarbij nog even hoe belangrijk het is om jezelf te identificeren met dit woord. Als vrouw zijnde dan. Het moet een statement maken vanuit de emancipatie. Ben je een rasfeminist, dan kun je niet door het leven zonder een aantal dames met deze titel te bekronen.

Hopelijk gaat de maatschappij snel inzien dat dit absoluut niet door de beugel kan. Waarom verdien je als vrouw deze titel? Omdat je iets hebt bereikt in het leven, je staat met beide benen op de grond. Dit moet blijkbaar worden beloond met een powerterm. Mannen die succesvol zijn en goed in het leven staan, noemen we die manbaas? Nee, Powermannen zijn er niet. In dit geval vinden we het vanzelfsprekend.

Wie is dan precies deze Powervrouw?

Je bent een powervrouw als je je leven zelf in de hand hebt. Jij bent in charge. Je hebt zelf de touwtjes in handen en hebt het allemaal wel goed voor elkaar. Aldus de zogenaamde Powervrouwen. Deze labels zijn toch helemaal niet nodig? Naar mijn idee is het niet zo gek, een vrouw die lekker bezig is. Anderen vinden dit nog steeds een opvallend tafereel. En dat vind ik dan weer gek.

Voordat ik deze blog ging schrijven heb ik me verdiept in de term. Is die wel zo irritant als ik denk? Voor sommige vrouwen kan het namelijk wel iets betekenen. Het krijgt een nieuwe lading als je het woord aan een andere groep koppelt. Bij een echte Powervrouw denk ik aan vrouwen om me heen. Familie en vrienden. Je best-friends-forever zijn nu ook moeder. Vrouwen in je familie die moeilijke tijden hebben gekend en daar weer bovenop zijn gekomen. Girls die er juist alleen voor staan, omdat ze geen keuze hebben.

Kracht is voor iedereen anders, laten we dit dan verder geen label geven. Zodoende kan het woord Powervrouw probleemloos worden afgeschaft.

Meer Koffiepraatjes >

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Deze website maakt gebruikt van cookies, voornamelijk van externe partijen. Bekijk of wijzig de instellingen hier.