De 4 allerfijnste albums van 2017

Koffiepraatjes Denise Schouteren - 4 allerfijnste albums 2017

De 4 allerfijnste albums van 2017

De 4 allerfijnste albums van 2017 600 400 Denise

Al met al was 2017 een goed muziekjaar, dat vind ik tenminste. Er kwamen allerlei fijne deuntjes en melodietjes voorbij. Veel artiesten waarvan ik normaal dacht: “what on earth were you thinking?”, zijn een compleet andere weg ingeslagen. In dat geval vraag ik me toch af, had je het zelf ook door? Waarschijnlijk is dit niet het geval.

Niet de hele wereld vindt dezelfde muziek leuk als ik. Een feit waar ik vaak moeite mee lijk te hebben, daar ben ik eerlijk in. Ik val vaak buiten de boot als het over jonge, hippe muziek gaat. Heel Broederliefde is volledig aan me voorbij gegaan. Dit kan me weinig schelen, ik weet zeker dat ik weinig mis. Iedereen zijn eigen ding. Ik presenteer je nu mijn liefdes van het afgelopen jaar.

The War On Drugs – A Deeper Understanding

Zelden zo’n appetijtelijk album gehoord als deze. Beeld jezelf in dat je in een open zee dobbert, op een wolk, met de zon in je gezicht, en vrede op aarde. Zo omschrijf ik dit dromerige album vol liefde. Bedankt hiervoor.

Kendrick Lamar – Damn

Mag ik even een momentje voor deze man? Dit album is zo lekker, je hoeft niet eens een fan te zijn van hip hop of rap. Dat ben ik ook niet. Een muzikaal hoogtepuntje met veel diversiteit. Het kleine beetje seksisme dat af en toe even voorbij rolt nemen we dan gewoon voor lief. Top!

Arcade Fire – Everything Now

Dit kan toch niemand zijn ontgaan. Hoe knap dat je nog steeds originele muziek kunt bedenken? Terwijl er al zoveel muziek bestaat? Hier kan ik uren over filosoferen, maar laten we dat vooral niet doen. Voor iedereen die ABBA stiekem leuk vindt maar zelf ook weet dat die liefhebberij net te ver gaat, hierbij de oplossing voor al je problemen.

The National – Sleep Well Beast

De recensies liegen er niet om. De albums zijn allemaal hetzelfde en The National houdt zich vast aan dezelfde trucjes en sferen. Dat mag zo zijn, maar ik ga hier gewoon goed op. Namens mij aan de heren van The National: ga vooral door met wat je aan het doen bent.

Pak je koptelefoon erbij, Spotify erop los en draai af en toe een langspeelplaatje. Meer heb je helemaal niet nodig in het leven (geintje, eten en slapen is also very important). Op dit moment is mijn playlist afgelopen en daar kan ik niet zo goed mee dealen, tijd voor een ander lijstje!

Meer Koffiepraatjes >

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Deze website maakt gebruikt van cookies, voornamelijk van externe partijen. Bekijk of wijzig de instellingen hier.