Aan de bak als Freelance Tekstschrijver en Copywriter

Koffiepraatjes Denise Schouteren - Aan de bak als freelancer

Aan de bak als Freelance Tekstschrijver en Copywriter

Aan de bak als Freelance Tekstschrijver en Copywriter 6144 4069 Denise

Let’s start at the very beginning, a very good place to start. Daar had Julie Andrews een heel goed punt. Ik vind het nogal wat om een blog te schrijven over Moi en wat me ertoe heeft aangezet om als Freelance Tekstschrijver aan de slag te gaan. Normaal schrijf ik voor anderen en over anderen. Op dit moment zit ik dit verhaal dan ook met een bijzonder goed gelukte latte macchiato enorm te overdenken. Wat absoluut niet helpt. Ik wil dat de boodschap goed overkomt. Switchen van jobs kan heel lastig zijn, maar laat je daardoor zeker niet tegen houden.

Wat vooraf ging

Copywriting is me zeker niet aan komen waaien. Schrijven is altijd mijn hobby geweest en daarbij heb ik, unfortunately, nooit de link kunnen leggen met werk. Op iets te jonge leeftijd, zoals zo’n beetje iedereen, gekozen voor de opleiding Pabo in Breda. Superleuke tijd, vooral door het student zijn. Lesgeven lag toch niet helemaal in mijn straatje. De opleiding heb ik 2 jaar lang doorgezet waarna er alsnog een wollig eind aan is gebreid.

Gestopt met studeren, en wat nu? Tijdelijk maar aan het werk gegaan en op het gemakje op zoek naar een nieuwe studie. Na lang wikken en wegen en een iets praktischere kijk op het leeraanbod heb ik gekozen voor de opleiding tot Managementassistente. Dit beroep heb ik werkend geleerd, letterlijk. Vier dagen per week at the office, 1 dag per week school. Perfect als je niet meer volle bak in de schoolbanken wilt hangen. Uiteindelijk ben ik goed geslaagd.

Papiertje in de pocket

Eenmaal afgestudeerd vallen veel alumni in een gapend gat. Wat ga je doen? We kiezen voor een wereldreis of een startersfunctie om het beroep meteen te gaan beoefenen. Hier liep ik toch een beetje tegenaan. Niet tegen de reis hoor, maar die kosten kon ik op dat moment ook niet even uit mijn geldboom schudden. Helaas. Dan maar meteen op zoek naar vacatures, wat echt enorm tegen viel. Heel demotiverend, ik vind vrijwel alles saai. Maar waar ligt dat dan aan? Ligt dit aan het werkaanbod of ligt het misschien toch aan mij? Oh my god, heb ik weer de verkeerde opleiding gekozen??

Dit heeft me aan het denken gezet. Mijn leer- en werkverleden ben ik gaan overdenken. Wat vond ik zoal leuk om te doen? De Pabo, daarbij vond ik lesgeven niet zo denderend maar wel als het over de Nederlandse taal ging. Schrijven, begrijpend lezen, voorlezen, deze vakken gaf ik met liefde en plezier. Een beetje té zelfs als ik de leerlingen mocht geloven. Daarna de studie tot Managementassistente, waarbij ik tegelijk de functie van Sales Representatieve heb bekleed. Correspondentie, mailings, zelfs notuleren vond ik leuk.

Tot de slotsom gekomen

Het mocht op dat moment toch vrij duidelijk zijn dat schrijven en taal de bovenhand kregen. Juist datgene dat ik altijd al doe in mijn vrije tijd, hele verhalen heb ik neergezet. Bijzonder dat ik er tot dusver niet aan had gedacht om hiermee mijn brood te gaan verdienen.

Gelukkig vielen er tientallen kwartjes tegelijk en zijn mijn ogen geopend, want manmanman wat is dit leuk! Schrijven kon ik al als geen ander, nu volg ik allerlei cursussen en trainingen om er nóg beter in te worden. Het maakt niet uit wat voor tekst het betreft. Van zakelijke formaliteiten tot een uitspatting van vindingrijke woorden. Iedere uitdaging pak ik met beide handen aan en steeds ga ik voor de originaliteitsprijs. Kijk op mijn dienstenpagina om te zien wat ik allemaal voor jou en je bedrijf kan doen!

Nu, alweer een tijdje ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en een aantal klanten verder, kan ik vol trots zeggen dat ik werk als Freelance Tekstschrijver en Copywriter. Met een frisse blik voer ik diverse opdrachten uit en ik krijg steeds leuke feedback. Geld verdienen met het uitvoeren van je hobby is dus zeker mogelijk, je moet er wel wat voor investeren.

Meer Koffiepraatjes >

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Deze website maakt gebruikt van cookies, voornamelijk van externe partijen. Bekijk of wijzig de instellingen hier.